Başa

ÜRÜNLER

Açık Mekan Yüzme Havuzları

Yüzme havuzu insanların eğlence ve spor maksatlı olarak kullandıkları, mekanik ve kimyasal olarak şartnamelere ve standartlara uygun olarak hazırlanmış, suyun mimari bir yapı içerisinde sunulması işidir. Güvenli ve sağlıklı bir havuzun oluşabilmesi için, tasarımı, projesi, inşaatı, elektromekanik tesisatı şartnamelere ve standartlara uygun, dezenfeksiyon sisteminin ihtiyaca cevap verebilecek nitelik ve kapasitede, kullanım suyunun özelliklerinin standartlara uygun olması gerekmektedir. Yüzme havuzu suyu; renksiz, saydam ve biyolojik olarak temiz olmalıdır. İdeal bir havuz suyu, içme suyunun taşıdığı tüm özelliklere sahip olmalı ve bu özelliklerin havuz suyunda devamlılığı sağlanmalıdır. Yüzme havuzlarında suyun, salgın hastalıklara sebep olmaması, yani mikroorganizmalardan arındırılmış olması gerekmektedir. Havuz suyunun fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik olarak kontrol altında tutulması gerekmektedir. Böylelikle yüzme havuzlarından yararlananların, sürekli, güvenli, sağlıklı, konforlu ve eğlenceli kullanımları sağlanmış olacaktır.

Kısaca havuz suyunun, içme suyu niteliğinde olması sağlanmalıdır.

Bunun için bir havuzun, tasarımı, projesi, inşaatı, elektromekanik filtrasyon tesisatı şartnamelere uygun, dezenfeksiyon sisteminin iyi ve kullanılan suyun özelliklerinin standartlara uygun olması gerekir.

Öncelikle mimari açıdan ele aldığımız projeyi, ön karar evresi, tasarım evresi ve projelendirme evresi süreçlerinden geçirerek taslaklarımızı oluşturuyoruz. Bu aşamaların her birinde, havuzun yerleşimi (vaziyet planındaki konumu, rüzgâr yönü, güneş ışınlarından nasıl etkilendiği, suyun boşaltılması, elektrik sistemi, havuzun estetik görüntüsü, derinliği, güvenlik sistemleri), havuzun geometrik şekli, havuzun kullanımına teknik ve ekonomik ölçütlere uygun olarak taban kesitinin belirlenmesi (düz, rampa şeklinde, kaşık şeklinde), havuzun ne amaçla kullanılacağına karar verilmesi (ticari, yarı ticari ve özel havuz gibi), yapım teknikleri hakkında ana kabullerin alınması, yapıyı oluşturacak bütün sistemler ve elemanların belirlenmesi, havuzun bakım şeklinin belirlenmesi, öngörülen maliyet üst noktasının belirlenmesi gibi konuları ele alıyoruz. Daha sonra, ince detayları da ele alarak yapım aşamasına geçiyoruz.

Proje ve Taahhüt Ekibimiz, teknik projelendirme ve uygulama aşamasında, saha mühendislerimiz, şantiye sorumlusu mühendislerle ve mimarlarla birlikte koordineli olarak çalışarak projeyi oluştururlar. Havuz tasarımı yapılırken mimar, inşaat mühendisi, makine mühendisi ortak çalışarak, yerleşim yapım tekniği, makine dairesi boyutları, denge tankı hacmi filtrasyonu, dezenfeksiyon tesisatı sistemini belirlemelidir.

Havuz yapım aşamasına geçilebilmesi için, projenin tüm evrelerinin ele alınması gerekmektedir. Konularında uzman mühendislerden oluşan ekiplerimiz, bu projelerin her noktasını özenle şekillendirip tasarlamaktadır.

Yüzme havuzu tasarımında dikkat edilecek en önemli husus, havuzun kullanım amacına uygun şekil ve ölçüde olmasıdır. Havuzun kullanım amacı, ölçüleri belirlendikten sonra; vaziyet planı üzerinde çalışarak şekli ve yerleşimi belirlenir.

Açık havuzlarda yerleşimi yaparken, dikkate alınması gereken özellikler şunlardır;

♦ Hakim soğuk rüzgarlardan korunmalı,
♦ Bol güneş olan alanlar tercih edilmeli,
♦ Ağaç yapraklarının direk dökülmeyeceği alanlar tercih edilmeli,
♦ Toz ve baca kurumlarından etkilenmeyecek alanlar tercih edilmelidir.
♦ Tasarım yaparken özellikle genel havuzlarda, mümkün olduğu kadar, tek bir yerden ayak yıkama havuzundan geçildikten sonra giriş düşünülmelidir.
♦ Tasarım sırasında; duşların, tuvaletlerin konumu ve sayısı düşünülmelidir.
♦ Havuz tasarımı yapılırken mimar, inşaat mühendisi, makine mühendisi ortak çalışarak, yerleşim yapım tekniği, makine dairesi boyutları, denge tankı hacmi filtrasyonu, dezenfeksiyon tesisatı sistemini belirlemelidir.

İyi projelendirilmemiş, eksik ve kalitesiz malzeme kullanılmış bir havuz, kullanıcılarının ve havuzla ilgilenen kimselerin birçok problemle karşılaşmalarına sebep olur.


Çetin Emeç Bulvarı 1322. Cad. (6. Cad.)
66/1 Öveçler / Ankara

Tel: +90 312 472 70 40 (5 Hat)
Faks: +90 312 472 70 46

© 2011 - 2015 Tüm Hakları Saklıdır. / Tasarım Ajansweb